Project Piersonstraat 2019

Glasscherven uit de beerputten van de Piersonstraat ↑

Elke woendagavond staat het archeologisch depot in het teken van de Piersonstraat (Nijmegen). Telkens een paar foto’s van vondsten die op de wekelijkse werkavond het meest opvielen..
De vondstpakketten worden nu gescheiden en gesorteerd op categorieën, zoals glas, aardewerk, porselein, metaal en van een nummer voorzien enz. Daarna gaan we ze determineren en toewijzen aan sporen en putten waar ze gevonden zijn.
Direct naar de meest actuele foto’s

 

02  januari 2019:

De eerste werkavond in het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw altijd afgesloten met een nieuwjaarsborrel. Ook zijn de eerste vondsten (al)weer een cadeautje, het jaar is weer goed van start gegaan! 

 

09 januari:

Ook op tweede werkavond in 2019 was het aanbod dermate groot dat er weer een greep uit de vondsten gedaan is, de meeste foto’s gaan voorlopig in het archief..

 

 

16-januari 

23 januari

30 januari: weer een greep uit het wekelijkse aanbod 

 

6 februari 

 

13 februari (Nog in bewerking)

Vanavond werden we door Kees Brok bijgepraat over het ‘Deventer Systeem‘, waarmee we vanaf volgende week de scherven en voorwerpen uit de beerputten van de Piersonstraat gaan classificeren. Dit systeem is ooit mede opgezet door ons oud-lid Jan Thijssen en wordt sinds 1989 toegepast. De redactie van het Deventer Systeem berust bij Sebastiaan Ostkamp, Jaap Kottman, Hemmy Clevis, Peter Bitter en Jan Thijssen ✝︎.

Terugblik op project Piersonstraat 2018

Naar de introductie van dit project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *