Project Piersonstraat

Bij de grote foto: Piersonstraat Nijmegen 1900-1905, bron RAN

Het project Piersonstraat is gestart in het voorjaar van 2018

Cartoon met goedkeuring van de auteur Roel Seidell

Op deze pagina staan een aantal sfeerbeelden van onze woensdag-werkavonden waarbij we met dit project bezig zijn. Dit verslag wordt wekelijks bijgewerkt.
Het geheel wordt getrokken door Kees Brok, overdag werkzaam bij Bureau Archeologie Nijmegen als opgravingsmanager. Ons vorige grote project was de assistentie bij het promotieonderzoek van Arjan den Braven met als onderwerp de opgravingen op het Kelfkensbosch, periode Vroege Middeleeuwen. Voor de verandering nu eens voornamelijk 19de eeuws materiaal uit beerputten van (voorheen de Zwanengas), thans Piersonstraat, maar oudere stukken zijn vooralsnog niet uit te sluiten..

 

Direct naar de meest actuele datum.

 

 

Opgraving Piersonstraat Nijmegen
Opgraving Piersonstraat Nijmegen ‘De Gelderlander’ in 1990

 

Downloaden (PDF, Onbekend)

Per werkavond een paar highlights:

Wat je hieronder ziet betreft slechts een eerste ruwe inventarisatie. We maken per archiefdoos een foto met vondstnummer van de inhoud, printen deze en plakken hem op de betreffende doos. In een volgend stadium gaan we determineren, plakken, tekenen enz.

Direct naar de meest actuele datum.

16 mei 2018:

23 mei:

30 mei:

6 juni:

13 juni:

20 juni:

27 juni:

4 juli:

11 juli:

25 juli:

1 augustus:

8 augustus:

15 augustus:

22 augustus:

29 augustus:

6 september:

12 september:

19 september:

26 september

3 oktober:

10 oktober, een kleine greep uit een vruchtbare avond

17 oktober

24 oktober

31 oktober, vanavond geen Piersonstraat, we werden door Peter van den Broeke bijgepraat over Prehistorisch aardewerk. Wel vierden we na afloop de verjaardag van Narda, middels uitstekende vlaaien uit Beuningen.

7 oktober

14 november

21 november (in bewerking)

28 november

5 december

Weer een avond vol raadselen uit de beerputten van de Piersonstraat, maar we zijn nog slechts aan het sorteren, de determinatie volgt later, wanneer alles uitgesorteerd is. Maar het blijft verleidelijk nu al vast wat vooruit te kijken.

2 Replies to “Project Piersonstraat”

  1. Wat bijzonder interessant! Recentelijk kwam ik er achter dat mijn betovergrootmoeder, Anna Maria Heijl (of Heil) met haar man, Johannes Eggenhuizen (of Eigenhuisen) en twee kinderen verhuisd zijn van de Bloemerstraat naar het Zwanengas in 1827. Ik ben dus enorm geïnteresseerd.

  2. Uw reacties zijn van harte welkom, want in een later stadium van dit onderzoek gaan we uitzoeken wie er gewoond heeft. Misschien zit er in het depot zelfs iets wat uw betovergrootmoeder ooit heeft weggegooid.. dan komt geschiedenis heel dichtbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.