Project Piersonstraat

Bij de grote foto: Piersonstraat Nijmegen 1900-1905, bron RAN

Cartoon met goedkeuring van de auteur Roel Seidell

Het Project Piersonstraat

Op deze pagina’s staan een aantal sfeerbeelden van onze woensdag-werkavonden waarbij we met dit project bezig zijn. Dit verslag wordt wekelijks bijgewerkt. Het project Piersonstraat  is gestart in het voorjaar van 2018.
Het geheel wordt getrokken door Kees Brok, overdag werkzaam bij Bureau Archeologie Nijmegen als opgravingsmanager. Ons vorige grote project was de assistentie bij het promotieonderzoek van Arjan den Braven met als onderwerp de opgravingen op het Kelfkensbosch, periode Vroege Middeleeuwen. Voor de verandering nu eens voornamelijk 19de en vroeg 20ste eeuws materiaal uit beerputten van (voorheen de Zwanengas), thans Piersonstraat, maar oudere stukken zijn vooralsnog niet uit te sluiten..

 

Opgraving Piersonstraat Nijmegen
Opgraving Piersonstraat Nijmegen ‘De Gelderlander’ in 1990

 

Krantenartikel 2002 Wroeten in het afval van de stad
De Gelderlander 2002. Klik afbeelding voor een leesbaar artikel.

 

 Naar Project Piersonstraat in 2018

 Naar Project Piersonstraat in 2019

2 antwoorden op “Project Piersonstraat”

  1. Wat bijzonder interessant! Recentelijk kwam ik er achter dat mijn betovergrootmoeder, Anna Maria Heijl (of Heil) met haar man, Johannes Eggenhuizen (of Eigenhuisen) en twee kinderen verhuisd zijn van de Bloemerstraat naar het Zwanengas in 1827. Ik ben dus enorm geïnteresseerd.

  2. Uw reacties zijn van harte welkom, want in een later stadium van dit onderzoek gaan we uitzoeken wie er gewoond heeft. Misschien zit er in het depot zelfs iets wat uw betovergrootmoeder ooit heeft weggegooid.. dan komt geschiedenis heel dichtbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *