ArcheoHotspot Nijmegen

Fred Friedrichs

ArcheoHotspot Valkhof Museum

Om de archeologie aan een breder publiek te tonen zijn er in diverse musea in Nederland ArcheoHotspots gerealiseerd. Zo ook in Museum Het Valkhof  te Nijmegen. Vaak blijft het uitwerkingsproces van een archeologische opgraving voor het publiek verborgen maar door middel van de ArcheoHotspots hoopt men dat archeologie wat meer aanraakbaar wordt en dat jong en oud, professionals en amateurs elkaar kunnen ontmoeten op een plek waar juist wel toegang is gecreëerd tot het uitwerkingsproces.

 

Logo ArcheoHotspots
ArcheoHotspot Nijmegen

De bezoekers kunnen archeologen en vrijwilligers aan het werk zien en zelf deelnemen aan het op dat moment lopende onderzoek. Steeds weer komen er nieuwe en verrassende vondsten op tafel uit een opgraving. Nadruk ligt vooral op het Romeinse verleden van Nijmegen. Regelmatig zijn er op zondagmiddag lezingen in de ArcheoHotspot door archeologen of mensen uit het archeologische werkveld. Allerlei thema’s komen aan bod die direct of indirect met archeologie te maken hebben. De lezingen duren meestal een uur tot anderhalf uur en zijn dan ook meteen een opstapje om weer eens door het museum te struinen. De toegang tot de lezingen is gratis. Kijk regelmatig voor data en thema’s op deze AWN website of de website van het ValkhofmuseumHet streven is om de ArcheoHotspot van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur geopend te hebben. Dit kan alleen mits er een vrijwilliger aanwezig is. Bel met onze kassa op 024 – 360 88 05 om zeker te zijn van de opening op uw bezoekdag.
.
De ArcheoHotspot Nijmegen is gerealiseerd in samenwerking met de Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen, AWN afdeling 16 en de Radboud Universiteit.

Naar ArcheoHotspot (Externe link)