Archeologie algemeen

Boven:  glazen La Tène armband, omgeving Wijchen

Belangstelling voor amateur-archeologie in Nijmegen en omgeving?

 

De AWN Vereniging van vrijwilligers in de archeologie, Afdeling 16 Nijmegen e.o. biedt u vele mogelijkheden tot deelname aan allerlei archeologische activiteiten.
 Onze afdeling heeft ongeveer 150 leden en ontplooit zijn activiteiten in Zuidoost-Gelderland, Noordoost-Brabant en Noord-Limburg. Waar dat maar mogelijk is werken onze leden mee aan officiële opgravingen met professionele archeologen. Daarnaast organiseren wij een paar keer per jaar gratis toegankelijke lezingen in wijkcentrum De Ark van Oost te Nijmegen.

 

 

De “Schervenavond” in september, waarop de leden hun vondsten tonen aan (professionele) deskundigen en overige geïnteresseerden, is daarbij een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Voorts organiseren wij ieder jaar, tegen kostprijs, een excursie naar een archeologische bezienswaardigheid of museum in binnen- of buitenland en organiseren wij samen met afdeling 17 ieder najaar een cursus ‘Archeologisch veldwerk voor beginners’. Wij hebben een grote tafel waarop u wekelijks – met een kop koffie – al uw archeologische vondsten, onderzoeken, analyses en vragen kunt neerleggen. Daarbij kunt u gebruik maken van onze bibliotheek met veel naslagwerken en onze voorbeeldcollectie scherven. Ook participeren we in ArcheoHotspot Nijmegen.  

-+=
Google Translate
Top