No Image Available

De cisterciënzerinnenabdij van Herkenrode

 Auteur: Koen De Groote  Categorie: Middeleeuwen, Nieuwe Tijd  Uitgever: Erfgoed Vlaanderen vzw  Datum: 2022  Blz: 101  Land: België  Taal: Nederlands  Formaat: PDF  Bestandsgrootte: 8 Mb  Tags: afvalcontextenBeerputMaaslands aardewerkMiddeleeuwenNieuwe Tijd |  Gratis Downloaden
 Beschrijving:

Naar aanleiding van de uitwerking van het archeologisch onderzoek in de abdij van Herkenrode van 2004 tot 2006 onder leiding van Maarten Smeets werden drie contexten geselecteerd voor een uitgebreide ceramiekstudie.
De keuze voor deze contexten werd niet enkel bepaald door de aanwezige rijke aardewerkcollecties maar ook door de grote botcollecties die voor studie in aanmerking komen. Deze aardewerkcomplexen worden hier apart gepubliceerd omwille van het grote belang dat ze hebben in de ontwikkeling van de kennis over de aardewerkconsumptie in de late middeleeuwen en het begin van de moderne tijden in oostelijk Limburg. Bovendien werpen ze een bijzondere blik op de materiële cultuur van een vrouwenabdij in het algemeen en de cisterciënzerinnenabdij van Herkenrode in het bijzonder. Met veel data, tekeningen en afbeeldingen.

 

Terug naar overzicht ‘Vrij om te lezen’

 

 

 Back
-+=
Google Translate
Top