No Image Available
De cisterciënzerinnenabdij van Herkenrode
Auteur: Koen De Groote Categorie: Middeleeuwen, Nieuwe Tijd Uitgever: Erfgoed Vlaanderen vzw Datum: 2021 Blz: 101 Land: België Taal: Nederlands Formaat: PDF Bestandsgrootte: 8 Mb Tags:Middeleeuwen | Nieuwe Tijd | Download
Beschrijving:

Naar aanleiding van de uitwerking van het archeologisch onderzoek in de abdij van Herkenrode van 2004 tot 2006 onder leiding van Maarten Smeets werden drie contexten geselecteerd voor een uitgebreide ceramiekstudie.
De keuze voor deze contexten werd niet enkel bepaald door de aanwezige rijke aardewerkcollecties maar ook door de grote botcollecties die voor studie in aanmerking komen. Deze aardewerkcomplexen worden hier apart gepubliceerd omwille van het grote belang dat ze hebben in de ontwikkeling van de kennis over de aardewerkconsumptie in de late middeleeuwen en het begin van de moderne tijden in oostelijk Limburg. Bovendien werpen ze een bijzondere blik op de materiële cultuur van een vrouwenabdij in het algemeen en de cisterciënzerinnenabdij van Herkenrode in het bijzonder. Met veel data, tekeningen en afbeeldingen.

 

Terug naar overzicht ‘Vrij om te lezen’

 

 

<< Back
Google Translate
Top