No Image Available
Identificatie van een prehistorisch grafveld in de Westermeerwijk
Auteur: P. Klinkenberg, W.J.A. Kuppens Categorie: Bronstijd, IJzertijd, Neolithicum Uitgever: AWN, Afd.16 Nijmegen en omstreken Datum: 2016 ISBN: - Blz: 53 Land: Nederland Taal: Nederlands Formaat: PDF Bestandsgrootte: 10 MB Tags:Bronstijd | IJzertijd | Neolithicum | Download
Beschrijving:

Identificatie van een prehistorisch grafveld in de Westermeerwijk, gemeente Berg en Dal

Tijdens het bestuderen van de digitale reliëfkaarten opgenomen in het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN2), werd door het AWN-lid Paul Klinkenberg in een op het grondgebied van de gemeente Berg en Dal gelegen bosperceel ten zuidwesten van het in de hoek van de Meerwijkselaan en de Postweg gelegen Afrikamuseum in 2014 een zestal opmerkelijke verhogingen waargenomen.

Op verzoek van Paul Klinkenberg werd in opdracht van AWN-afdeling 16 Nijmegen en omstreken, met medeweten en medewerking van de gemeente Berg en Dal, de regionaal archeoloog (S. van Roode) en Staatsbosbeheer, op 12 maart 2016 door enkele leden van genoemde AWN-afdeling een niet-gravend onderzoek ingesteld naar bedoelde heuvels. In dit rapport worden de bevindingen van het onderzoek weergegeven.

 

Terug naar overzicht ‘Vrij om te lezen’

 

 

<< Back
Google Translate
Top