No Image Available

Steentijd in je eigen tijd

 Auteur: Dorothee Olthof & Diederik Pomstra met bijdragen van Rob Houkes  Categorie: Mesolithicum, Neolithicum, Paleolithicum  Uitgever: Sidestone Press  Datum: 2022  ISBN: 9789464260410  Blz: 184  Land: Nederland  Taal: Nederlands  Formaat: HTML  Tags: Steentijd |  Gratis Downloaden
 Beschrijving:

In de archeologische serie van Sidestone Press is verschenen

Steentijd in je eigen tijd

 

Dit boek is zowel te koop als gratis online te lezen.
De steentijd is vernoemd naar de stenen gereedschappen die mensen in deze tijd maakten. In werkelijkheid gebruikten ze nog veel meer materialen, zoals hout, bot, gewei en plantenvezels, maar die blijven zelden bewaard in de bodem. Ze vergaan. In de natte West-Nederlandse bodem hebben we het geluk dat deze vergankelijke materialen de tand des tijds soms hebben doorstaan: houten bogen, waarmee de jager-verzamelaars en eerste boeren hun buit vingen, boomstamkano’s waarmee ze door het natte landschap voeren, gereedschap van bot en gewei, visfuiken van dunne twijgen, verkoolde etensresten en fijn basttextiel. Helaas zien deze bijzondere vondsten er op het eerste gezicht weinig spectaculair uit. De boog is gebroken, de kano is een kromme plank, het textiel een bruine blob en wat kan een verkoolde eikel ons vertellen over het leven in de steentijd?

In dit boek presenteren wij enkele van onze favoriete steentijdvondsten en proberen ze in oude glorie te herstellen door middel van verhalen over hun oorspronkelijke makers, informatie over de gebruikte materialen en een doe-het-zelf-handleiding om ze na te maken. We hopen dat de lezer zo een glimp van de steentijd kan opvangen in zijn of haar eigen tijd.
Sidestone Press.

Terug naar overzicht

 Back
-+=
Google Translate
Top