CARE Academie 2023

Ontdek het verhaal achter de vondsten: Doe mee met de CARE Academie 2023!

De afgelopen maanden hebben we met CARE weer verschillende interessante veldonderzoeken verricht in Het Groene Woud. De bevindingen kunnen ons een inkijkje geven in het leven van gemeenschappen uit het verleden. Maar hoe kom je daar? Hoe kom je van vondst tot verhaal? Dat is het onderwerp van de najaarscursus 2023 van de CARE Academie. En u bent van harte welkom om mee te doen.

Wat gaan we doen?
In een reeks van tien cursusdagen verspreid over de wintermaanden gaan we “Verder met Vondsten” en nemen we u mee in het onderzoek ná de opgraving. Elke bijeenkomst duiken we in een nieuw onderwerp rond het analyseren, verwerken en presenteren van archeologische vondsten aan de hand van een lezing over een actueel onderzoek. Vervolgens gaan we zelf aan de slag in twee workshops waarin we onder begeleiding van ervaren deskundigen hands-on ervaring opdoen.

Verbinding en kruisbestuiving
De kracht van het CARE-programma zit in het brede palet van deskundigen die hun kennis met ons komen delen, uiteenlopend van doorgewinterde professionals tot toegewijde amateur- archeologen, studenten en specialisten uit aanverwante disciplines. Zo willen we een platform bieden voor vruchtbare uitwisseling van kennis en ervaring en theorie en praktijk met elkaar verbinden.

Voor wie is deze cursus?
De CARE Academie is voor iedereen met belangstelling voor archeologie. Of u nu studeert, in uw vrije tijd al bezig bent met erfgoed of gewoon lieUhebber bent van geschiedenis, deze cursus is voor u. We hebben de inhoud zo samengesteld dat het zowel toegankelijk is voor beginners als interessant voor degenen die al enige ervaring met archeologie hebben.

Voor alle bijzonderheden zie Care-Academy 2023 (PDF)

Klaar om mee op onderzoek te gaan? Geweldig! Meldt u aan op: fieldschool@awn-archeologie.nl of via onze website www.gemeenschapsarcheologie.nl. (externe link) Hier vindt u ook aanvullende informatie. We kijken uit naar uw deelname.