Erfenis Wim Tuijn

Waar een Corona-uitbraak al niet toe kan leiden

Na ons gezamenlijk Ubbergen project, waarvoor we op we op dit moment achtergrond-informatiemateriaal aan het verzamelen zijn om het uiteindelijk in een verslag te kunnen gieten, zijn we ondertussen fysiek bezig met een nieuw klein project. Namelijk een stukje van de erfenis van Wim Tuijn, bestaande uit voornamelijk (nieuwetijds-)scherven die in een kartonnen doos in de kelder van zijn appartement werden aangetroffen door Ben Teubner tijdens de ontruiming. Inhoud: veel scherven van porselein en aardewerk en een stukje van een antieke wandtegel. Ook was er een klein zelfgemaakt doosje bij waarin de heel, heel kleine stukjes bewaard werden.

Bij deze nalatenschap werd geen notitie aangetroffen van afkomst of vindplaats. Enkele scherven uit deze collectie waren reeds primitief gelijmd met waarschijnlijk een soort Bison-Kit en gips. Aangezien wij niet van het weggooien zijn, zijn we gestart met het uit elkaar nemen, restaureren en verder puzzelen met behulp van een tegenwoordig gangbare lijmsoort. In de fotoserie hieronder zie je de scherven steeds verder aan elkaar gepuzzeld worden door onze thuiswerkgroep.

Nu we bijna klaar zijn moet het grootste werk nog komen: het uitzoeken van wat we nu eigenlijk onder handen hebben genomen. Maar daarover een volgende keer, misschien in een volgend jaarverslag? Onze corona-veilige werkgroep bestaat in deze lastige tijd uit slechts vier leden, te weten: Ben Teubner, Marijke Pennings en Marijke & Aad Hendriks. Hopelijk kunnen we deze groep verder uitbreiden na een gunstige wending van de uitbraak na de vaccinaties..! Voor nu even bijgaande beelden vanuit een wekelijks wisselende locatie.

Misschien zijn er kenners onder u die ons alvast op weg kunnen helpen in deze materie, wij zijn meer gespecialiseerd in (iets) oudere vondsten. Laat het ons weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *