Links archeologie van de Tweede Wereldoorlog

logo AWN vereniging van vrijwilligers in de archeologie

 

 

 

 

Netwerk Oorlogsbronnen

Bunkers, huizen, landingsterreinen, kloosters, landhuizen, begraafplaatsen, monumenten, ziekenhuizen en kazernes. De sporen van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland zijn nooit ver weg. Met het verdwijnen van de sprekende getuigen zijn het steeds meer de honderden zichtbare en onzichtbare plekken in het landschap en oorlogsbronnen, die samen het verhaal van de zwaar getroffen provincie Gelderland in oorlogstijd vertellen..

 

Bezoek Atlantikwall

Bezoekatlantikwall.nl is een initiatief van Stichting Liniebreed Ondernemen en Winkelman en Van Hessen (organisator Bunkerdag).

Over Stichting Liniebreed Ondernemen

Stichting Liniebreed Ondernemen streeft naar duurzame, maatschappelijke en economische benutting van waterlinies en verdedigingslinies in Nederland. Doel is om zo de forten en linies te behouden voor toekomstige generaties.

Welkom bij Strijdigheden..

Congres Strijdigheden is een congres dat zich ten doel stelt het jaarlijks ijkpunt te zijn voor de ontwikkelingen binnen de conflictarcheologie in Nederland. De nadruk zal daarbij liggen op de archeologische praktijk en de vragen waarmee het vakgebied zich geconfronteerd ziet.
Strijdigheden, het Nederlandse congres over Conflictarcheologie, september 2019

Archeologie startpagina

Sprekend Landschap

Eigen (veld)onderzoek doen wij ook. Het militaire landschap van de Duivelsberg is momenteel ons onderzoeksgebied. Ook sporen en landschapselementen uit andere tijden die wij waarnemen worden geïnventariseerd en, indien mogelijk, geduid.

Baac Conflictarcheologie

BAAC is een onafhankelijk cultuurhistorisch onderzoeksbureau. BAAC staat voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie. We voeren deskundig alle facetten uit van archeologisch en bouwhistorisch onderzoek. Bovendien zijn we sterk in een aantal zeer specialistische disciplines, zoals kleurhistorisch onderzoek en dendrochronologisch onderzoek.

Raap Slagveldarcheologie

RAAP is het grootste onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau voor archeologie, cultuurhistorie en erfgoed in Nederland. Wij adviseren overheden, bedrijven en particulieren in heel Nederland en België.

Jobbe Wijnen

Erfgoed als bron van inspiratie en archeologie als een wetenschap die niet langs de kant van de weg blijft toekijken bij de problemen in de wereld, maar bijdraagt aan verbinding…

Archeologie van de Tweede Wereldoorlog 

In het veld zijn getrainde ogen van groot belang. Elk spoor in het landschap kan een verhaal vertellen. Een metaaldetector heb ik niet, en is voor mijn soort non-destructief onderzoek ook niet wenselijk en niet nodig (Martijn Reinders).

Mijn Gelderland: Verborgen militair erfgoed
Sporen uit de Tweede Wereldoorlog in het landschap

Expert op het gebied van 20e-eeuws krijgshistorisch erfgoed: Military Legacy Helpt u bij vragen over militair erfgoed uit de 20e eeuw

Terug naar Nuttige Links

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *