Nieuwsbrief

Secretariaat Afdeling 16 Nijmegen e.o.:
L.H.W. ten Hag
Lorkenstraat 14
6523 DR Nijmegen
E: lhwtenhag@planet.nl
T: 06 30363100

 


 

Nieuwsbrief september 2019 

Schervenavond, 24 september

Op een Schervenavond, misschien al wel 15 jaar geleden, hield archeoloog Peter van den Broeke een diapresentatie over een grafgift uit de Waalsprong. Hij wist toen niet wat het voorstelde. Inmiddels weet hij dat wel en onder de titel ‘Het oog wil ook wat – Bataafse (?) cosmetica uit Nijmegen-Noord’ zal hij ons hier op de komende Schervenavond (24 september) meer over vertellen. Op deze avond wordt u ook bijgepraat over een bijzondere vondst in Lent: een kuil met ruim 1000 potscherven, waaronder het zogeheten briquetageaardewerk (aardewerk waarin zout werd vervoerd). 
Zoals elk jaar nodigen wij u ook weer uit om een interessante, opmerkelijke of intrigerende vondst aan ons te laten zien. We beginnen om 20.00 uur en de locatie is zoals altijd in de Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen.
Tijdens deze avond zal ook de boekentafel aanwezig zijn, met een ruime keuze uit scherp geprijsde boeken over diverse archeologische onderwerpen.

Jaarverslag over 2018

Wie nog geen ‘papieren’ Jaarverslag 2018 heeft en dit wel graag wil ontvangen, kan dit kenbaar maken door een mail te sturen naar lhwtenhag@planet.nl. We zullen u dan zo spoedig mogelijk een exemplaar toezenden/bezorgen.
Al onze Jaarverslagen zijn overigens ook digitaal te raadplegen via deze link: https://www.awnregionijmegen.nl/jaarverslagen/.

Groesbeek Heights

In september dit jaar is de publicatie ‘Groesbeek Heights. Sporen uit de Tweede Wereldoorlog op de Duivelsberg en in het Nederrijk’, samengesteld door Leo ten Hag, Paul Klinkenberg en Willem Kuppens, verschenen. Leden van onze Afdeling kunnen dit rijk geïllustreerde boek aanschaffen voor € 12,50 (winkelprijs € 14,95). U kunt het boek aanschaffen in onze werkruimte op woensdagavond. Of laten toezenden voor € 5,- extra. U betaalt dan 17,50 via onze bankrekening (IBAN: NL58 INGB 0003 1106 39 t.n.v. AWN afd. Nijmegen eo.) onder vermelding van ‘Groesbeek Heights’ en het verzendadres.
Het boek zal ook tijdens de schervenavond op 24 september beschikbaar zijn.

 Afzeggen
Deze nieuwsbrief wordt ook per mail aan alle leden verzonden.
Wilt u deze Nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.