Project Piersonstraat 2020

Uit de beerputten van de Piersonstraat 

Elke woensdagavond staat het archeologisch depot in het teken van de Piersonstraat (Nijmegen). Telkens een paar foto’s van vondsten die op de wekelijkse werkavond het meest opvielen..

 

 

↓ Direct naar de meest actuele foto’s

 

8 januari – De eerste werkavond van 2020 is weer opgestart met eerdere èn nieuwe uitdagingen.

15 januari, avond waarbij we door Kees Brok bijgepraat werden over de stand van zaken van ons project. Daarna foto’s en stratenplannen uit het begin van de Piersonstraat, bijeengesprokkeld door Melchior Kremers.

 

22 januari, meer glas, waaronder een flesje J.M Farina a Cologne (zie link Museum van de stad Rotterdam). En een link naar Wiki over J.M. Farina.

29 januari. Een nieuwe lading glas wordt door een paar doorzetters op kleur geselecteerd en daarna op dikte van de scherf. Er komen weer bekende merktekens op voor, zoals Boldoot nr 4. Maar ook flacons tegen allerlei welvaartskwalen. Zie beneden.

 

5 februari

12 februari

19 februari

26 februari:

4 maart

11 maart:

 

Terugblik op project Piersonstraat in 2019

Terugblik op project Piersonstraat in 2018

Naar de introductie van dit project

Eén antwoord op “Project Piersonstraat 2020”

  1. Beste mensen van afd. 16 uit Nijmegen, ik Elly Bogers Lokken ben al ruim 22 jaar vrijwilliger van de afd.23 uit Eindhoven.
    Nu wil het toeval dat mijn overgrootouders Pierlo en Cloosterman in de buurt van de Piersonstraat hebben gewoond in die tijd. In de Karregas, 1e en 2e Walstraat en Priemstraat bijde overleden in 1903 en hebben 11 kinderen gehad en 5 overleden. Mijn overgrootvader was stalknecht. Kan ik wat info van jullie krijgen en kan ik jullie helpen met mijn info, heb ook foto’s van deze mensen.

Reageer op deze blog

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

-+=
Google Translate
Top