Scars of War

Het onderzoeksproject ‘Scars of War

Het onderzoeksproject ‘Scars of War’ start naar verwachting eind juni. In dit burgerwetenschappelijk project kunnen burgers vanuit huis hoogtekaarten (zogenaamde LiDAR data) afzoeken op sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Het onderzoek verloopt volledig digitaal. De kaarten die de vrijwilligers bekijken, zijn niet direct te herleiden naar locaties doordat enkel het reliëf te zien is.

‘Scars of War’ is uniek omdat dit het eerste burgerwetenschappelijk project is naar het landschap van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Holland en Utrecht. De deelnemers speuren naar onder andere bomkraters en loopgraven op de Utrechtse Heuvelrug en in het Gooi. We hopen dat dit speurwerk nieuwe inzichten gaat geven op de militaire historie van de gebieden. We verwachten aan het eind van het jaar (2022) de eerste resultaten te kunnen presenteren.

Scars of war

Scars of War is een samenwerking van Landschap Erfgoed Utrecht, Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden, provincie Utrecht, Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en mede mogelijk gemaakt door vfonds, het Stichting Elise Mathilde Fonds (via Leids Universiteits Fonds).
Om op de hoogte te blijven, kunt u ons volgen via onze website (www.steunpunterfgoednh.nl). Of kijk op www.landschaperfgoedutrecht.nl/scarsofwar

-+=
Google Translate
Top