Thuiswerkproject Waalkade 2021

Het Thuiswerkproject Waalkade is tot stand gekomen om te voldoen aan de behoefte van de leden van de woensdagavond-werkgroep Nijmegen. Omdat het depot voor AWN-vrijwilligers tijdens de Coronacrisis niet meer toegankelijk is, is gezocht naar een oplossing waarbij leden van de groep thuis met een project aan de slag kunnen. Omdat de pagina over thuiswerk in 2020 wat lang werd, voegen we nu pagina 2021 in…. deze pagina is voornamelijk bedoeld voor de verschillende thuiswerkgroepen, om te kijken of er vergelijkbare of bij elkaar horende stukken tussen zitten.

Terug naar 2020

5 januari 2021: Van Huissen en Groesbeek werken ook in 2021 aan het zelfde project.

6 januari 2021, vanuit Groesbeek bereikt ons het volgende:

Ook Groesbeeks Glorie is vervroegd teruggekomen van het kerstreces. We zijn met een nieuw vondstnumner begonnen: 152. Met een ongekende opbrengst aan kersen- en andere pitten, zaden, grote mosselschelpen, eierschalen, visgraten en dierlijk bot hebben we boven deze beerput een heel restaurant bij elkaar gefantaseerd. Weinig aardewerk echter. Twee opmerkelijke vondsten: textiele fragmenten, waarvan hierbij twee foto’s van een handgenaaid stukje stof, circa 10 cm. Voor- en achterzijde. En een mooi stukje glas met verdikkingen.

7 januari Thuiswerkgroep Groesbeek 

Voortzetting van gisteren: Textiel grof met de hand gestikt.

Tussen de honderden kersenpitten vonden we ook dit. Netverzwaarder of toch iets anders? Ook sporen van gebruik aan de onderzijde…van touw of zo?

11 mei 2021

De eerste huiskamergroepen beginnen langzamerhand de draad weer op te pakken! Hieronder de eerste na-Corona-zitting van de thuiswerkgroep 0-15. (foto’s van Wim WeyersDe verslagen van de overige werkgroepen zijn uiteraard ook weer van harte welkom!

17 mei 2021 – Werkgroep 015 (foto’s van Wim Weyers)

18 mei 2021

Vanuit huize Rianet te Huissen is ons ook weer nieuwe content toegezonden. Waaronder drie spreukborden die schreeuwen om duiding…

20 mei

1 juni – Thuiswerkgroep O15:
Dankzij de foto’s van Wim Weyers zijn we helaas getuige van een traktatie door Fred ivm met zijn verjaardag van 2 weken eerder. Verder zijn er nogal wat vragen over de vondsten waar ze aan hebben gewerkt..

Thuiswerkgroep Groesbeek 02-juni-2021:

9 juni thuiswerkgroep O-15:

De Tuingroep O15 is weer bij elkaar geweest op deze mooie dag. Naast selecteren hebben we ook geplakt. Hierbij een impressie van de vondsten. Foto’s Wim Weyers

 

16 juni – Tuingroep O15: met foto’s van Wim Weyers het commentaar bij de pijpen is weer van Geoff. Bij de andere groep schijnen ook scherven van deze borden te zijn gevonden. Deze worden t.z.t. samengevoegd.

22 juni, foto’s door Wim, determinatie kleipijp: Geoff

28 juni 2021: werkgroep O15. Met wederom dank aan Geoff voor de pijp-determinatie

06 juli 2021 wekelijkse update van thuiswerkgroep O’15. Zoals gewoonlijk worden de vondsten waar geen commentaar bij staat alsnog uitgezocht, wanneer de werkavonden weer gezamenlijk toegankelijk zijn..
Kleipijpen uitgezocht door Geoff

12 juli Maandagmiddag groep O15: weer enkele materialen die om determinatie vragen

20 en 21 juli 2021, deze pagina is voornamelijk bedoeld voor de verschillende thuiswerkgroepen, om te kijken of er vergelijkbare of bij elkaar horende stukken tussen zitten.

28-07-2021

03-08-2021 wekelijkse bijeenkomst van werkgroep O15, foto’s van Wim Weyers, determinatie van de kleipijp weer van Geoff Parsons

11-08-2021, werkzaamheden van O15 in week 32, de pijpjes wederom uitgezocht door Geoff, de foto’s zijn van Wim.

18 augustus. Thuiswerkgroep Groesbeek meldt de vondst van een bijzondere kraal tussen het beerput materiaal van de Waalkade. Pauline: “De leukste vondst van vandaag werd gevonden door Jan Jansen: deze kraal”.

19 augustus, werkgroep O15, de leukste van wk 33.

25 augustus. Een drietal vondsten uit de beerput aan de Waalkade die vergeleken gaan worden met de vondsten van de overige thuiswerkgroepen. Dat zal zijn wanneer voor onze gezamenlijke werkplaatsen  het sein veilig wordt gegeven.. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *