Thuiswerkproject Waalkade 2021

Het Thuiswerkproject Waalkade is tot stand gekomen om te voldoen aan de behoefte van de leden van de woensdagavond-werkgroep Nijmegen. Omdat het depot voor AWN-vrijwilligers tijdens de Coronacrisis niet meer toegankelijk is, is gezocht naar een oplossing waarbij leden van de groep thuis met een project aan de slag kunnen. Omdat de pagina over thuiswerk in 2020 wat lang werd, voegen we nu pagina 2021 in….

Terug naar 2020

5 januari 2021: Van Huissen en Groesbeek werken ook in 2021 aan het zelfde project.

6 januari 2021, vanuit Groesbeek bereikt ons het volgende:

Ook Groesbeeks Glorie is vervroegd teruggekomen van het kerstreces. We zijn met een nieuw vondstnumner begonnen: 152. Met een ongekende opbrengst aan kersen- en andere pitten, zaden, grote mosselschelpen, eierschalen, visgraten en dierlijk bot hebben we boven deze beerput een heel restaurant bij elkaar gefantaseerd. Weinig aardewerk echter. Twee opmerkelijke vondsten: textiele fragmenten, waarvan hierbij twee foto’s van een handgenaaid stukje stof, circa 10 cm. Voor- en achterzijde. En een mooi stukje glas met verdikkingen.

7 januari Thuiswerkgroep Groesbeek 

Voortzetting van gisteren: Textiel grof met de hand gestikt.

Tussen de honderden kersenpitten vonden we ook dit. Netverzwaarder of toch iets anders? Ook sporen van gebruik aan de onderzijde…van touw of zo?

11 mei 2021

De eerste huiskamergroepen beginnen langzamerhand de draad weer op te pakken! Hieronder de eerste na-Corona-zitting van de thuiswerkgroep 0-15. (foto’s van Wim WeyersDe verslagen van de overige werkgroepen zijn uiteraard ook weer van harte welkom!

17 mei 2021 – Werkgroep 015 (foto’s van Wim Weyers)

18 mei 2021

Vanuit huize Rianet te Huissen is ons ook weer nieuwe content toegezonden. Waaronder drie spreukborden die schreeuwen om duiding…

20 mei

1 juni – Thuiswerkgroep O15:
Dankzij de foto’s van Wim Weyers zijn we helaas getuige van een traktatie door Fred ivm met zijn verjaardag van 2 weken eerder. Verder zijn er nogal wat vragen over de vondsten waar ze aan hebben gewerkt..

Thuiswerkgroep Groesbeek 02-juni-2021:

9 juni thuiswerkgroep O-15:

De Tuingroep O15 is weer bij elkaar geweest op deze mooie dag. Naast selecteren hebben we ook geplakt. Hierbij een impressie van de vondsten. Foto’s Wim Weijers, tekst in bewerking

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *