Wat is dit?

 

Wat is dat voor een ding?

Stel, je loopt over een bospad en ziet dit liggen…Dit bijzondere, ijzeren voorwerp weegt 134 gr. Voor wie niet weet wat het is, kan voor meer info op de foto klikken..


-0-0-0-

Bij het sorteren van scherven geschikt voor onze voorbeeldcollectie, gaan we o.a. scherven uit de stort van de opgraving Canisius-college 1989(!) gebruiken. Deze, door leden van de voormalige Stichting Stadsarcheologie verzamelde scherven worden bewaard in de AWN collectie. Een dergelijke ruwwandige rand komt ons niet bekend voor. Graag gebruiken wij deze plaats om jullie te vragen wat het nog meer zou kunnen zijn dan een deksel. Een deksel is niet (nooit?) voorzien van een dergelijke rand. Op de foto’s is de boven- en onderzijde te zien.

Eventuele reacties onder aan deze pagina. 

-0-0-0-

Ons medelid Jan Kusters die met een uniek langlopend project bezig is (zie o.a. laatste jaarverslag), heeft twee vragen voor ons.
Paardenbeslag? En een zeer zware gesp 7cm breed, voor paardentuig?
Klik aan voor een grotere foto
.

Foto Jan Kusters

2 antwoorden op “Wat is dit?”

  1. Hoi Jan
    Tav het voorwerp met de vele gaatjes……ik moest even denken aan een soort van agrave. Dat wordt als een neusring bij een koe gedaan die graag bij andere koeien op stal of weide aan de speen van een andere koe lebbert/drinkt. Doordat deze ring soort van prikkende haakjes heeft, wordt dat door de andere koe als niet prettig ervaren en deze loopt dus weg. Probleem van illegale melkafname is hiermee opgelost.
    Een hersenspinsel !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.