Agenda

Laurens van der Feijst tijdens lezing ‘opgraving Via 15’  op 16-04-2019

 

Secretariaat Afdeling 16 Nijmegen e.o.:
L.H.W. ten Hag
Lorkenstraat 14
6523 DR Nijmegen
E: lhwtenhag@planet.nl
T: 06 30363100

 

Mededeling
Noteer alvast in uw agenda: De jaarlijkse Schervenavond is op dinsdag 24 september, zoals altijd in de Ark van Oost te Nijmegen, tijd 20.00 uur. Nadere mededelingen hierover volgen t.z.t.

——————————

 
Werkgroep WO2 AWN Afd. 16:

Zaterdag 7 september: boekpresentatie van onze WO2 werkgroep.

Zie verder het regioprogramma september 2019 (in PDF): 

Downloaden (PDF, 52KB)

Congres Strijdigheden

Op donderdag 12 september 2019 organiseert Stichting ACOO in Arnhem de derde editie van Congres Strijdigheden, hèt congres voor conflictarcheologie in Nederland.

Met de gemeente Arnhem, onze samenwerkingspartner voor deze editie, kunnen we dit jaar een toonaangevend programma van drie dagdelen neerzetten -ochtend middag en avond- met als kernthema de 75 jarige herdenking van de operaties Market-Garden, beter bekend als de Slag om Arnhem.

We zijn verheugd daarbij een wervelend publieksonderdeel te kunnen aanbieden in de avond, waarvoor de bekende historicus Hans Goedkoop (o.a. NPO Andere Tijden) de toon zet.
Daarna volgt een publiek debat met de zaal over de impact van oorlog op de burger. Ook het wetenschappelijk dagprogramma richt zich met deelsessies op de Slag om Arnhem. Keynote speaker is Ruurd Kok, conflictarcheoloog van het eerste uur, die een lezing zal geven over het herdenken van de oorlog in relatie tot monumenten in Gelderland en Nederland. De eerste deelsessie zal vervolgens gericht zijn op de strijd rond Arnhem, operatie Market. De tweede deelsessie op de strijd in het zuiden van Nederland en Vlaanderen, operatie Garden. De derde sessie geeft ruimte aan overige conflicten en andere tijdsperioden. Uiteraard sluiten we af met een borrel.

U kunt zich tot 25 augustus aanmelden voor het congres via onze website www.strijdigheden.com

Ook dit jaar kunt u weer een kort artikel aanleveren voor onze jaarlijkse bundel over de archeologie van conflict. Het congres wil met deze bundel een jaarlijks terugkerende ijkpunt bieden in de voortgang van het vakgebied in Nederland.
Heeft u interesse bij te dragen (3000 woorden), kijk dan op onze website bij onze Call for Papers.

Tot slot de mededeling dat het congres telt voor één punt in het kader van kennisontwikkeling bij uw KNA-actorregistratie. Het bewijs van deelname, tevens betalingsbewijs, krijgt u bij de ontvangstbalie aan het begin van de dag.

Met vriendelijke groet,

Het organiserend comité:
Kasper van den Berghe
Arjen Bosman
Nick Warmerdam
Ivar Schute
Jos van der Weerden
Jobbe Wijnen

Bestuur Stichting Archeologie van Conflict Onderdrukking en Oorlog
www.strijdigheden.com

 

 

 


Naar de laatste Nieuwsbrief