Agenda

Laurens van der Feijst tijdens lezing ‘opgraving Via 15’  op 16-04-2019

 

Secretariaat Afdeling 16 Nijmegen e.o.:
L.H.W. ten Hag
Lorkenstraat 14
6523 DR Nijmegen
E: lhwtenhag@planet.nl
T: 06 30363100

 

Data lezingen Afd 16 voorjaar 2020:

18 februari : lezing Paul van der Heijden over de Limes
De lezing begint om 20.00 uur, locatie: Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen-Oost. Meer info: Nieuwsbrief februari.

14 april: Afdelingsledenvergadering AWN Nijmegen e.o., met presentatie van het Jaarverslag 2019

17 april: Gelderse Archeologische dag. Op vrijdag 17 april 2020 vindt de Gelderse Archeologie Dag plaats, dit jaar in Arnhem.  We zijn te gast in het Provinciehuis waar 90 jaar geleden de Gelderse Archaeologische Stichting werd opgericht. De Gelderse Archeologie Dag wordt…
Lees verder voor website en inschrijven.
 

9 juni: lezing (spreker en onderwerp worden nog bekend gemaakt)

 

-0-0-0-

Basiscursus Archeologie

Wat is Archeologie? Wat is de relatie met geschiedenis? Wetgeving Malta voor bescherming Erfgoed. Wat is de taak van de Gemeente? Welke rol kunnen amateurarcheologen, verenigd in de AWN, nog spelen?  Lees verder..

 

-0-0-0-

 

Landelijke Werkgroep Archeologie Onder Water

Workshop fotogrammetrie

Zaterdag 22 februari 2020 organiseert de AWN-LWAOW voor de derde keer de workshop fotogrammetrie. Deze workshop is bedoeld voor een ieder die zich wil gaan verdiepen in het gebruik van fotogrammetrie in de archeologie, zowel boven als onder water. Aan de hand van eigen ervaringen wordt in deze workshop stap voor stap aangegeven op welke wijze een goed resultaat kan worden verkregen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het voorkomen van fouten / missers.

In deze workshop wordt ook aandacht besteed aan de techniek om vanuit fotogrammetrie tot een geprint 3D-model te komen. Voor deze workshop wordt een uitgebreide syllabus beschikbaar gesteld.

Dat fotogrammetrie ook voor grote objecten te gebruiken is bijvoorbeeld bij opgravingen en vondsten blijk uit ervaring van Carolien Bijvoet, van AWN-afd.8 Helinium, die tijdens een excursie naar de Orkney, Scotland een neolithische huis, onderdeel van de Barnhouse nederzetting. Het Barnhouse heeft een omtrek van 10 bij 10 meter. De ervaring met opname van dit project en het resultaat ervan heeft ze beschreven in Terra Nigra 201. Hieruit blijkt duidelijk dat fotogrammetrie ook voor grote archeologische objecten is te gebruiken.

De workshop wordt gehouden in het Archeologisch Diensten Centrum ADC in Amersfoort.

Tijdsduur workshop 09:30 – 16:30 uur, inloop vanaf 09:00 uur met koffie / thee.

Kosten voor deelname € 50,00, dit is inclusief koffie/ thee en lunch.

Aantal deelnemers maximaal 12!

Opgave voor deelname tot uiterlijk donderdag 21 februari 2019 via secretariaat@lwaow.nl

 


Naar de laatste Nieuwsbrief