Voorzitter

Pauline de Weijer
Voorzitter en penningmeester

Welkom op onze website! Met veel plezier nemen we je mee in de wereld van de archeologie in onze regio. Van Huissen tot Cuijk en van Oss tot Berg en Dal: we bestrijken een ruime regio met Nijmegen als actief middelpunt. Of het nu gaat om assistentie bij recente opgravingen of het uitwerken van oude vondstcomplexen, op deze site vind je het terug. Een van de mooiste onderdelen vind ik zelf de vondstenkaart, waarop onze webmaster alle door onze vrijwilligers gedane vondsten gedurende het bestaan van de afdeling heeft ‘vastgepind’ met duiding van het historisch tijdperk, locatie en een link naar het jaarverslag waarin meer informatie is te vinden. Met behulp van de index op plaatsnaam kun je zelf terugzoeken wat er bijvoorbeeld in je eigen woonomgeving is gevonden. Ook alle jaarverslagen van bijna 55 jaar archeologie in onze regio staan online, een prachtige naslagwerk. 

Verder vind je verslagen van excursies en verenigingsavonden, de agenda van onze lezingen en veel algemene informatie, ook van onze werkgroep Conflictarcheologie.
Wil je het niet bij lezen houden, maar ook actief zelf aan de slag of eens van gedachten wisselen? Kom dan op woensdagavond vrijblijvend kijken op onze werkavond in Nijmegen in het depot van de gemeente Nijmegen, Nieuwe Dukenburgseweg.