Nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

Secretariaat Afdeling 16 Nijmegen e.o.:
L.H.W. ten Hag
Lorkenstraat 14
6523 DR Nijmegen
E: lhwtenhag@planet.nl
T: 06 30363100

 


 

Nieuwsbrief augustus 2021

Schervenavond, 21 september a.s.

We hebben er lang op moeten wachten, maar het ziet er naar uit dat we op 21 september weer fysiek bij elkaar kunnen komen voor onze jaarlijkse Schervenavond.
Een interessante, opmerkelijke of intrigerende vondst gedaan? Een (archeologisch) museum bezocht? Deelgenomen aan een opgraving? Laat het de andere AWN leden zien en weten. Er is ook de mogelijkheid om een korte presentatie te houden over een vondst, museumbezoek, opgraving, etc. Ook zonder vondst etc. ben je natuurlijk van harte welkom!

We beginnen om 20.00 uur en de locatie is zoals altijd de Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen.

Volgens de laatste coronaberichten komt na 20 september de 1,5 meter regel te vervallen. Dat kan in de tussentijd echter ook weer veranderen en in dat geval moeten we het aantal bezoekers beperken tot 35. Ons verzoek is daarom vooraf aan onze secretaris te laten weten of je van plan bent te komen. Je kunt dan ook meteen aangeven of je deze avond een vondst wilt laten zien en/of een korte presentatie wilt houden. Graag vóór 14 september bericht per email naar lhwtenhag@planet.nl . We sturen dan zo spoedig mogelijk een bevestiging van deelname.

Inschrijving voor deelname Schervenavond is inmiddels gesloten.

Ben’s boekentafel

Zoals gebruikelijk bij onze bijeenkomsten kan er tegen aantrekkelijke prijzen weer een keuze worden gemaakt uit een gevarieerd boekenaanbod op het gebied van archeologie en geschiedenis.

Jaarplanning

Voor het seizoen 2021-2022 hebben we ook de volgende data in de Ark van Oost alvast besproken:
– 9 november 2021 lezing (spreker en onderwerp worden nog bekend gemaakt)
– 15 februari 2022 lezing (spreker en onderwerp worden nog bekend gemaakt)
– 19 april 2022 Afdelingsledenvergadering
– 21 juni 2022 lezing (spreker en onderwerp worden nog bekend gemaakt)

 

 

Nieuwe leden

Het afgelopen jaar en ook dit jaar hebben we veel nieuwe leden mogen inschrijven. Voor hen zullen we een kennismakingsbijeenkomst plannen in onze werkruimte aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 (Provinciaal depot).

Toegang werkruimte

Vrijdag 17 september horen wij hopelijk wanneer we weer in onze werkruimte aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 (provinciaal depot/bureau archeologie) terecht kunnen. We laten het jullie zo spoedig mogelijk weten.

 

 

  Afzeggen

Deze nieuwsbrief wordt ook per mail aan alle leden verzonden.
Wilt u deze Nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.