Aanwinsten

Een 656 pagina’s tellend drietalig standaardwerk. Verlucht met ruim 1.400 afbeeldingen en illustraties wordt uitgebreid ingegaan op het ontstaan, de geschiedenis, de afzonderlijke productiecentra, de toenmalige handel en verspreiding, het gebruik en de iconografische betekenissen van de voorstellingen op kruiken met gezichtsmaskers. Tekstbijdragen van J. Koldeweij en R. Mennicken complementeren het geheel. Dit uitzonderlijke boekwerk is een uiterst waardevol naslagwerk voor specialisten
Code database: MAT 01.035De vijftigste verjaardag van het Raerens Aardewerkmuseum is de aanleiding om dit recentere onderzoek én een groot aantal nieuwe primaire en secundaire bronnen in één bundel te publiceren.
Niet alleen de keramische objecten zelf komen in hun ontwikkeling aan bod. Ook worden de leef- en werkomstandigheden van de Raerense pottenbakkers onderzocht, evenals de voortdurend veranderende sociale en economische omstandigheden en hun invloed op het Raerens steengoed. De auteur beschrijft op levendige wijze het ontstaan, de groei en het verval van het Raerens steengoed.
Het boek richt zich zowel op experts en keramische onderzoekers als op verzamelaars, wetenschappers uit andere disciplines en geïnteresseerde amateurs.
Code database: MAT 01.018


In kannen en kruiken
Auteur Roos van Oosten
Studies over middeleeuws en post-middeleeuws aardewerk en glas aangeboden aan Hemmy Clevis

Uitgever ‏ : ‎ Spa uitgevers B.V.; Eerste editie (5 juli 2022)
Taal ‏ : ‎ Nederlands
Hardcover ‏ : ‎ 368 pagina’s
ISBN-10 ‏ : ‎ 9089320652
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-9089320650
Afmetingen ‏ : ‎ 21.8 x 2.5 x 27.3 cm

Roos van Oosten (redacteur), Arno Verhoeven (redacteur), Sebastiaan Ostkamp (redacteur), Michael Klomp (redacteur).
Code database: MAT 01.046