Pauline de Weijer

Ik ben Pauline de Weijer en woon in het meest oostelijke deel van onze regio: Groesbeek-Breedeweg. Vanaf mijn jongste jaren ben ik geïnteresseerd geweest in archeologie en de verhalen erachter. Op mijn tiende verhuisden we naar een oude plek in Tiel, tijdens de verbouwing van het huis heb ik de hele tuin afgespeurd naar vondsten. Met mijn vader ging ik naar de Oudheidkamer om te horen wat het was. Ik ben opgeleid tot docent tekenen en kunstgeschiedenis in Utrecht, heb daarna geschiedenis gestudeerd in Nijmegen en communicatie in Eindhoven. Binnen het bestuur vervul ik de rol van voorzitter en penningmeester. Verder hou ik me bezig met de vormgeving van veel uitingen van de afdeling en zit ik in het bestuur van het CPRN, het Cultuurhistorisch Platform Rijk van Nijmegen. Keramiek is mijn passie, zowel oud als nieuw, aan een stuk of in scherven. Ik blog regelmatig op deze website over (maar niet beperkt tot) archeologie.